Πευκοθυμαρόμελο

Πρόκειται για μία μοναδική ποιότητα μελιού που παράγεται κατά αποκλειστικότητα στη Κρήτη.

Το ΠΕΥΚΟΘΥΜΑΡΟΜΕΛΟ ΚΡΗΤΗΣ αποτελεί φυσική ανάμιξη θυμαρίσιου μελιού με πευκόμελο. Παράγεται στη Κρήτη για χρονικά διάστημα που ξεπερνά τον αιώνα. Η ιδιαίτερη τεχνική παραγωγής του, δηλαδή ο επιλεκτικός τρύγος κηρηθρών στο θυμάρι, η συρρίκνωση γόνου στα πεύκα και η ανανέωση πληθυσμού το φθινόπωρο, μεταφέρθηκε από γενεά σε γενεά μελισσοκόμων ως μια πατροπαράδοτη τεχνική έως σήμερα.

Χρώμα:

Το συγκεκριμένο είδος μελιού είναι πιο σκούρο από το θυμαρίσιο αλλά πιο ανοιχτό από το πευκόμελο.

Άρωμα – Γεύση:

Το πευκοθυμαρόμελο ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές καθώς συνδυάζει το έντονο άρωμα του θυμαρόμελου με τη μοναδική πλούσια υφή του πευκόμελου.

Θρεπτική αξία & Ευεργετικές Ιδιότητες:

Μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας με τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Κρυστάλλωση:

Αυτή η κατηγορία μελιού έχει αργή κρυστάλλωση. Σε διάστημα 18-24 μηνών.