Κρητικό μέλι SMARI Κωνοφόρα και Θυμάρι

Από τα πευκοδάση που βρίσκονται στα βουνά της Καλαμαύκας Ιεράπετρας συλλέγουμε το μέλι πεύκου.

Αποτελεί περίπου το 65% της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα και προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellenica (γνωστό ως «Βαμβακάδα», «Εργάτης»),όταν παρασιτεί στη Χαλέπειο και Τραχεία πεύκη.

Ένα μοναδικό μέλι με πλούσια παράδοση που ξεπερνά τον έναν αιώνα στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα φυσικό χαρμάνι μελιού από κωνοφόρα δέντρα (κυρίως πεύκο) και θυμάρι, το οποίο παράγεται μέσω μιας διαχρονικής διαδικασίας που περιλαμβάνει επιλεκτική συγκομιδή από θυμαρίσιες κυψέλες, έλεγχο των εντόμων στα δάση κωνοφόρων και εποχική ανανέωση των κυψελών.

Το χρώμα του βρίσκεται ανάμεσα στο ανοιχτό κεχριμπαρί του θυμαρίσιου μελιού και στη βαθύτερη απόχρωση του πευκόμελου. Αυτός ο σπάνιος συνδυασμός προσφέρει μια αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην αρωματική ένταση του θυμαριού και τη γεμάτη, απαλή υφή του μελιού των κωνοφόρων — καθιστώντας το αγαπημένο ακόμα και των πιο απαιτητικών φίλων του μελιού.

 

Διαθέσιμες συσκευασίες:
Γυάλινα βάζα  70g, 290g, 460g και 830g.